Проти булінгу та за права людини

28 листопада 2018 року в Пісочинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів «Мобіль» Харківської районної ради було проведено комбінований правоосвітній урок-тренінг.

До учнів 7-«А» класу завітали завідувачка сектором Головного територіального управління юстиції в Харківській області Анна Федоренко, голова правління Міжнародної антинаркотичної спортивної асоціації Олександр Перевєрзєв і голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА» Юрій Чумак.

Ю.Чумак представив увазі учнів мультиплікаційний фільм «За бортом» з серії HUMRA та анімаційну стрічку «Коли я чую спів птахів» (режисерки Тріне Валлевік Гобюрґ) з репертуару Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Правозахисник пояснив, що мультфільми присвячені тематиці ненасильства, попередження ксенофобії, необхідності мирного вирішення конфліктів.

І в рамках компанії #CтопБулінг А.Федоренко та О.Перевєрзєв повідали дітям, які види булінгу існують та що необхідно робити в ситуації, якщо стали свідками таких ганебних дій. Причому це було зроблено в цікавій ігровій манері, що захопило не тільки 7-класників, але й їхню класну керівницю Вікторію Лебедєву.


Довідково:

Булінг – це агресивна і вкрай неприємна свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском.

Якщо необхідна правова допомога (юридична консультація, складання заяви, інших документів) – зверніться до Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово і безкоштовно в межах України).

Якщо дитині необхідна психологічна допомога – зверніться на Національну дитячу «гарячу лінію» для дітей та батьків з питань захисту прав дітей за номером 116-111.

Георгій Кобзар

http://centrduma.org.ua/?p=623

Кiлькiсть переглядiв: 127